Проект «Journal`s International Compliance Index» презентували на Міжнародній конференції

April 02, 2018

Директор ТОВ «Ділові перспективи» Людмила Остапенко, керівник проекту «JIC Index» Сергій Козьменко та головний редактор журналу «Environmental Economics» Євген Хлобистов взяли участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Наукова комунікація в цифрову епоху», яка відбулась 29-30 березня 2018 р. на базі Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія», м. Київ.

У своїй доповіді «Визначення перспектив журналу через індекс відповідності міжнародним практикам (JIC Index)» Сергій Козьменко та Людмила Остапенко висвітлили основну ідею створення індексу, методику укладання рейтингу, згадали про показники для оцінювання наукового журналу, можливості застосування індексу та ін., навели приклад оцінки журналу та визначили можливі шляхи розвитку українських наукових журналів. Ознайомитись з доповіддю можна за посиланням.

     

 

 

 

 

 

 

 

Представники наукових установ, редакційних колегій наукових журналів, керівників видавництв та бібліотек ЗВО з України, Польщі, Угорщини, Азейбарджану та Нідерландів жваво обговорювали питання відкритого доступу та відкритої науки; цифрової підтримки досліджень; нових моделей технології створення та розповсюдження наукових журналів; національних та міжнародних проектів доступу до наукової інформації; наукометричних та бібліометричних інструментів оцінки наукових досліджень; інтелектуальної власності в цифрову епоху; створення і використання наукових електронних ресурсів. Учасники конференції активно дискутували, задавали питання та обмінювались досвідом, шукали партнерів та однодумців для подальшої співпраці.

blog comments powered by Disqus
blog comments powered by Disqus